Logo De Fietsmeesters

Voortgezet onderwijs

Veel middelbare scholieren fietsen dagelijks naar school. Bovendien houden ze wel van een uitdaging. Speciaal voor deze jongeren (1e en 2e jaars) hebben wij diverse fysieke en mentale activiteiten waarbij de fiets uiteraard centraal staat.

Virtual Bikes

Het meest besproken onderdeel in ons aanbod! Stap op de fiets, doe de 3D-bril op en trappen maar! Deze moderne game betrekt jongeren vanaf de eerste seconde en neemt ze mee in een virtuele wereld waarin hun fietsgedrag en verkeersinzicht een grote rol speelt. Onderweg moeten ze allerlei opdrachten uitvoeren om (uiteraard) een zo hoog mogelijke score te behalen. Een perfecte combinatie van fun en educatie.

Behendigheids parcours

Leerlingen denken vaak dat ze al heel behendig zijn op de fiets…nu kunnen ze dat ook écht laten zien! Uitdagend slalommen, lastige hellinkjes en met iemand achterop: een uitdagend parcours is gegarandeerd. Veel fietsfun voor de jongeren!

Verkeersles

In deze les ligt de focus op afleiding in het verkeer (bijvoorbeeld het gebruik van de mobiel, muziek luisteren en fietsen in groepen) en gaan leerlingen – aan de hand van foto’s en filmpjes – met elkaar in gesprek over hun eigen fietsgedrag. Leerzaam voor de leerlingen én interessant om als docent inzicht te krijgen in het ‘fietsbrein’ van de leerlingen. Afsluitend is er een fietsquiz, met een toffe prijs voor de winnaar.

Ik weet genoeg!

Fijn, schrijf je dan nu in via het formulier en we nemen contact met je op.