Primair onderwijs

De mooie maanden in het jaar breken aan en dus neemt de drukte op de wegen en fietspaden weer toe. Reden genoeg om op jouw school aan de gang te gaan met allerlei fietsactiviteiten die de kinderen helpen bij veilig en met plezier fietsen. Het Spring op je fiets! programma bestaat uit verschillende onderdelen die hier aan bijdragen.

Met ons programma werken we bovendien toe naar  een succesvol praktisch verkeersexamen. Voor meer informatie en het downloaden van de fotopresentaties, routebeschrijvingen en plattegronden van de routes per wijk, klik hier.

Verkeersles

Voor groep 5, 6, 7, 8 

In deze les ligt de focus op afleiding in het verkeer (bijvoorbeeld het gebruik van de mobiel, muziek luisteren en fietsen in groepen) en gaan leerlingen – aan de hand van foto’s en filmpjes – met elkaar in gesprek over hun eigen fietsgedrag. Leerzaam voor de leerlingen én interessant om als docent inzicht te krijgen in het ‘fietsbrein’ van de leerlingen. Afsluitend is er een fietsquiz, met een toffe prijs voor de winnaar.

Virtual Bikes

Voor groep 5, 6, 7, 8

Het meest besproken onderdeel in ons aanbod! Stap op de fiets, doe de 3D-bril op en trappen maar! Deze moderne game betrekt jongeren vanaf de eerste seconde en neemt ze mee in een virtuele wereld waarin hun fietsgedrag en verkeersinzicht een grote rol speelt. Onderweg moeten ze allerlei opdrachten uitvoeren om (uiteraard) een zo hoog mogelijke score te behalen. Een perfecte combinatie van fun en educatie.

Behendigheidsparcours

Voor groep 5, 6, 7, 8

Leerlingen denken vaak dat ze al heel behendig zijn op de fiets…nu kunnen ze dat ook écht laten zien! Uitdagend slalommen, lastige hellinkjes en met iemand achterop: een uitdagend parcours is gegarandeerd. Veel fietsfun voor de kids! (en onbewust worden ze veel bekwamer in hun fietsvaardigheid)