Fietseducatie

Steeds vaker lees je over fiets- en verkeerseducatie..maar wat wordt daar nou onder verstaan? Wat ons betreft is fietseducatie de combinatie van verschillende theorieën en praktische vaardigheden die gezamenlijk bijdragen aan het fijn en veilig deelnemen aan het dagelijkse verkeer. Een hele mond vol, maar we leggen het aan de hand van voorbeelden en tips verder uit.

Onze aanpak op school


Het thema fietseducatie of fietsstimulering is niet echt iets wat tot de verbeelding van basisschoolleerlingen of middelbare scholieren spreekt. Om deze thema’s toch interessant te maken werken wij met zogenaamde ‘peer educators’. Een leermethode waarbij de educator de taal spreekt van de leerlingen en op de hoogte is van actuele ontwikkelingen binnen de jeugd en/of jongeren cultuur. Zo blijft de afstand tussen de educator en de leerling zo klein mogelijk. Naast peer education maken wij via de inzet van onze Virtual Bikes gebruik van E-learning, een innovatieve, actuele en speelse manier van leren. Tot slot zijn al onze medewerkers ‘Vreedzaam’ geschoold.

Wij stellen onze pakketten nauwkeurig samen waardoor er aandacht wordt besteed aan theoretische kennis in combinatie met praktische ervaring. We maken ook nog eens onderscheid tussen een winter en een lente programma. Om ervoor te zorgen dat leerlingen langer geconcentreerd blijven en de stof beter vasthouden kiezen wij voor een interactieve en dynamische lesvorm. Door middel van filmpjes, feitjes/weetjes, voorbeelden en het delen van ervaringen creëren wij deze lesvorm.