Lekker Lopen Fijn Fietsen

Lekker Lopen Fijn Fietsen is een initiatief van Goedopweg. In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat samen aan een aantrekkelijke en goed bereikbare regio Utrecht.

Met de campagne Lekker Lopen Fijn Fietsen willen de gemeenten Utrecht en Amersfoort ouders stimuleren om hun kind lopend of met de fiets naar school te brengen. Samen lopend of op de fiets naar school gaan is niet alleen gezond, maar zorgt er ook voor dat kinderen leren hoe ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Bovendien wordt de omgeving van de school beter en veiliger als er minder auto’s rijden en parkeren.

Ouders van kinderen die net vier zijn geworden en voor het eerst naar school gaan, krijgen een brief met daarin de vraag of zij hun kind lopend of op de fiets naar school willen brengen. Onder de ouders en kinderen die binnen een periode van twee weken ten minste vier keer lopend of met de fiets naar school zijn gegaan, wordt een fiets verloot. Registratie daarvan doen de ouders zelf via de website.

Kijk voor meer informatie over Lekker Lopen Fijn Fietsen op http://lekkerlopenfijnfietsen.nl/