de Fietsmeesters zijn niet te remmen!

de Fietsmeesters zijn niet te remmen! 

Vanwege het coronavirus streven scholen ernaar om zo weinig mogelijk volwassenen in de school en op het schoolplein toe te laten. Helemaal logisch vinden de Fietsmeesters; veiligheid voor alles. Maar de Fietsmeesters zijn niet voor één gat te vangenMet onze aangepaste digitale les kunnen we de leerlingen alles bieden wat ze nodig hebben om veilig op weg te gaan. Zo kunnen we toch doorgaan met onze interactieve les, maar wel op een veilige afstand”, zegt Jelle Bakker, één van de Fietsmeesters 

In de lockdown periode hebben de Fietsmeesterseen initiatief van Goedopweg, hun tijd nuttig besteed aan een moderne versie van hun programma. Binnen enkele weken werd een nieuw concept opgezet, waarbij de verkeersles nu gewoon kan doorgaan, alleen net even anders. Nu wordt er gebruik gemaakt van filmpjes en een livesessie.  

Zo wordt er aandacht besteed aan het gebruik van de telefoon op de fiets en de risico’s van het fietsen in groepen. De opgedane kennis wordt in de klas besproken met behulp van dilemma’s en achteraf getest in een uitdagende fietsquiz.  

Op de Achtbaan in Overvecht en de Kaleidoscoop in Kanaleneiland hebben de leerlingen al les op deze innovatieve wijze gekregen. De kinderen waren erg enthousiast en zij waren niet de enigen, ook de Fietsmeesters zijn blij dat ze weer les kunnen geven!